1 Μαΐου 2014

Συγκέντρωση νίκης η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας



Σε συγκέντρωση νίκης μετασχηματίστηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, από τον Τάκη Λουκόπουλο, στην Πλατεία του Λιμανιού, το βράδυ της Πρωτομαγιάς.  Από όλες τις κοινότητες της Ναυπακτίας και την Ναύπακτο ο κόσμος, γεμάτος ελπίδες για την Άνοιξη που έρχεται  στον τόπο μας, παρακολούθησε την ομιλία του Τάκη Λουκόπουλου. Χειροκρότησε τις δέκα δεσμεύσεις που ανέλαβε για όλους όσους στηρίζουν την Ενωτική Πρωτοβουλία, αλλά και για όλους όσους δεν την στηρίζουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του.
«Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, αλλά έχω την φλόγα του ερασιτέχνη, όπως και σεις. Έτσι θα δώσουμε στην πολιτική το αληθινό της νόημα. Ζητώ την συμμετοχή σας ώστε να είστε οι εγγυητές των δεσμεύσεων μου.» Σε αυτό το κάλεσμα του Τάκη Λουκόπουλου ο κόσμος ανταποκρίθηκε με το πιο θερμό χειροκρότημα.
«Προχωράμε ανεξάρτητα και ενωτικά για την Ναυπακτία της καρδιάς μας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος σε μια συγκέντρωση, που έπεισε ότι ο Τάκης Λουκόπουλος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας.
Ευχαριστούμε τις  συνδημότισσες και τους συνδημότες μας που με την παρουσία τους έδωσαν την αποφασιστική ώθηση στην προσπάθειά μας.

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.


ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΚΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ (1/5/2014)

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Μπαίνουμε σήμερα στην τελική ευθεία για τις εκλογές που μπορούν να φέρουν την άνοιξη στη Ναυπακτία. Την Πρωτομαγιά, τη γιορτή των εργατικών αγώνων και της άνοιξης, διαλέξαμε για να ξεκινήσουμε και επίσημα το δικό μας αγώνα για να έρθει η άνοιξη στο Δήμο Ναυπακτίας.

Είμαστε εδώ για να πούμε με τον πιο καθαρό τρόπο ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ, για να υλοποιήσουμε τη συμφωνία αλλαγής για τον τόπο μας. Δεκαεπτά ημέρες ακόμα απομένουν για να έχουμε και την έγκριση των Ναυπακτίων, στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και καιρό.
Την Κυριακή που μας πέρασε καταθέσαμε το ψηφοδέλτιό μας. Ένα ψηφοδέλτιο νίκης με 211 συνδημότες μας, αποφασισμένους να κάνουν το καλύτερο για τον τόπο μας. 55 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι,12 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Ναυπάκτου και 143 υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι μαζί με δεκάδες εθελοντές και φίλους της  παράταξης, ξεκινάμε τον προεκλογικό αγώνα, με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς.
Τους ευχαριστώ όλους. Όλους όσους κοσμούν το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Όλους όσους μας βοηθούν καθημερινά στην οργάνωση της δουλειάς μας. Για μας οι εκλογές είναι και ΠΡΕΠΕΙ να είναι μία μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας.
Προχωράμε με το χαμόγελό μας, με τις προτάσεις μας, με την πολιτική μας να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι η Ναυπακτία μπορεί να αλλάξει σελίδα.
Αυτή η γιορτή της Δημοκρατίας μπορεί να καταλήξει σε ένα μεγάλο πανηγύρι, το βράδυ της 18ης Μαίου, με όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στη νίκη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Στη Ναύπακτο γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Ξέρετε ότι δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής. Άλλωστε ούτε εσείς είστε.
Ξέρετε ότι βρίσκομαι εδώ γιατί έχω διάθεση να προσφέρω στα κοινά του τόπου μου. Την ίδια διάθεση έχετε όμως και εσείς.
Έτσι φτιάξαμε την ομάδα μας. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τη διάθεση για προσφορά. Και έτσι θέλουμε να προχωρήσουμε μέχρι τέλους.
Έτσι φτιάξαμε μία ομάδα που απαρτίζεται από ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές. Πολλοί μας έλεγαν ότι δε θα καταφέρουμε να συνεννοηθούμε. Δυστυχώς έκριναν με βάση τα όσα γνώριζαν οι ίδιοι μέχρι τότε.
Όχι μόνο καταφέραμε να συνεννοηθούμε, αλλά και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που μπορεί να φέρει την αλλαγή. Δοκιμάσαμε στο παρελθόν αυτούς που ήρθαν στο Δήμο για να υπηρετήσουν πολιτικές και κομματικές φιλοδοξίες. Δοκιμάσαμε τους παντογνώστες που ενώ εμφανίστηκαν καλοί στη θεωρία, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην υλοποίηση των υποσχέσεών τους.
Ανέβηκα στο βήμα με τη σκέψη ότι εγώ ως δήμαρχος και η Ενωτική Πρωτοβουλία, η ομάδα μου, πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των συνδημοτών μας, δε θέλουμε να γίνουμε μία από τα ίδια.
Θα το πω άλλη μια φορά:
Δεν είμαι και δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, έχουμε όμως τη φλόγα και τη θέληση να δώσουμε στη λέξη πολιτική το πραγματικό της νόημα.
Γι’ αυτό και τα λόγια μου σήμερα  πρέπει να τα θεωρήσετε κοινές μας δεσμεύσεις από τις οποίες δε θα κάνουμε βήμα πίσω.
Θα ήθελα λοιπόν χωρίς να πλατειάζω, να αναλάβω 10 ουσιαστικές δεσμεύσεις απέναντί σας και απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας, είτε στηρίξουν την Ενωτική Πρωτοβουλία είτε όχι.
1η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Από την πρώτη στιγμή που θα κληθούμε να αναλάβουμε το Δήμο Ναυπακτίας, καταργούμε τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε ‘’δικά μας παιδιά’’ και τους άλλους. Στην εποχή της κρίσης δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τον τόπο μας. Δεν πρόκειται να θεωρήσουμε ποτέ ότι μαθητές της πόλης που ζητούν σχολικά κτίρια, θέλουν να ρίξουν το δήμαρχο . Δε θα πούμε ότι οι επαγγελματίες που έχουν φτάσει στα όριά τους με την κρίση θέλουν να ρίξουν τον δήμαρχο.
Και έχουμε και ένα πρόσφατο τελευταίο παράδειγμα. Αυτές τις ημέρες θα έπρεπε να γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης από την Οθωμανική αυτοκρατορία με τον αγώνα δρόμου του γύρου της Ναυπάκτου. 7 χρόνια η εκδήλωση αυτή κοσμούσε την πόλη μας και ήταν η αφορμή για τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλη την Ελλάδα. Όμως η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε το σωματείο δρομέων Lepanto που διοργάνωνε την παραπάνω εκδήλωση ότι δεν ανήκει στους ‘’δικούς μας’’, στους αρεστούς. Τους κατηγόρησε ότι  <<βλέπουν το δήμο σαν αγελάδα και θέλουν να τον αρμέξουν>>. Ποιους;
Τους ανθρώπους που εκτός από την εθελοντική συμμετοχή, έβαζαν και από την τσέπη τους για να στηρίξουν τέτοιες εκδηλώσεις. Η πλήρης διαστροφή της αλήθειας με μόνο στόχο να διχαστεί η τοπική κοινωνία. Λέμε λοιπόν ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
2η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Διαφάνεια παντού σε όλα και πάντα. Όχι μόνο την τυπική διαφάνεια που προβλέπει ο νόμος. Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες από το site του Δήμου μέχρι τις ανακοινώσεις του Δήμου και τις γενικές συνελεύσεις των κοινοτήτων, ώστε να ξέρουν όλοι τα πάντα. Για τις προμήθειες, για τις ανάγκες του Δήμου, για τα απαραίτητα έργα, για τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις γειτονιές, όλοι θα ξέρουν το ΤΙ κάναμε, ΓΙΑΤΙ το κάναμε, ΠΩΣ το κάναμε.


3η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Ο δήμος αλληλέγγυος με τους πολίτες του.
Στην  εποχή της κρίσης, χωρίς διάθεση ελεημοσύνης, χωρίς πολιτικάντικα τερτίπια, θα αγκαλιάσουμε τους πιο αδύναμους από τους συνδημότες μας. Θα στηρίξουμε τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές, θα τις διευρύνουμε σε συνεργασία με τους συλλόγους και φορείς της πόλης. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να αγκαλιάσει ο δήμος κάθε ανήμπορο.
4η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Αποκέντρωση στη λειτουργία του δήμου.
Οι εκλεγμένοι στις 66 τοπικές και στη δημοτική κοινότητα θα λειτουργούν, με τη βοήθειά μας, ως στελέχη του δήμου. Οι τοπικές κοινότητες θα είναι το κύτταρο της δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, ούτε μεγάλα έργα. Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Λέμε όμως ότι το πώς θα διαχειριστεί η κάθε κοινότητα τα λίγα ή πολλά χρήματα που της αναλογούν, θα είναι υπόθεση των κατοίκων και των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους. Ο κάθε πρόεδρος θα έχει στη διάθεσή του την πάγια προκαταβολή των 1000 ευρώ για να λύνει επιτόπου τα προβλήματα της κοινότητας. Δε θα είναι ανάγκη να έρθει να παρακαλέσει εμένα ως δήμαρχο ή τον αντιδήμαρχο για να του πουλήσει εκδούλευση και ρουσφέτι. Όλοι οι εκλεγμένοι θα είναι ‘’δικοί μας’’, ανεξάρτητα από ποια παράταξη εκλέχθηκαν. Θα είναι δικοί μας γιατί θα είναι στελέχη του δήμου – σε αυτούς θα στηρίζεται η λειτουργία του. Ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω στην δημοτική κοινότητα Ναυπάκτου. Ο πρόεδρος της δημοτικής  κοινότητας κάθεται στην καρέκλα που πριν από μερικά χρόνια καθόταν ο Τάκης Κούμπιος, ο Κώστας Μακρυγιάννης, ο Νίκος Πανταζής, ο Σπύρος Κωνσταντιανός και ο Νίκος Ρέππας. Δε μπορεί να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης χωρίς αρμοδιότητες και πόρους.

5η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Από την πρώτη στιγμή θα ασχοληθούμε σοβαρά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, το Οικιστικό, τις επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλης. Για εμάς τα ζητήματα του Πολεοδομικού Σχεδιασμού είναι πρώτης προτεραιότητας. Θαύματα δεν υποσχόμαστε. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα είναι καθημερινή η ενασχόλησή μας με αυτά, με στόχο να δημιουργηθεί θεσμικό επίπεδο και το απαραίτητο χωροταξικό υπόβαθρο. Θέλουμε η Ναύπακτος να διατηρήσει το χρώμα της  αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να εξυπηρετήσει τις οικιστικές της ανάγκες.

6η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΞΕΝΙΑ.
Έχουμε εδώ και καιρό καταθέσει τη πρόταση μας. Δεν θα το αφήσουμε άλλο να ρημάξει, θα το αξιοποιήσουμε προς όφελος των πολιτών.
Από τις πρώτες μέρες θα το καθαρίσουμε και θα το διαφυλάξουμε. Μια μελέτη θα μας δείξει τα στατικά προβλήματα και το κόστος ανακατασκευής.
Δεν θα προσθέσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο δόμησης, σεβόμενοι την γνώμη των ειδικών θα αναδείξουμε τον κήπο του Νόβα σύμφωνα με την βούληση του δωρητή. Η χρήση που προτείνουμε είναι αυτή του συνεδριακού κέντρου και χώρου πολιτισμού, κάτι που έχει ανάγκη η πόλη, αλλά και το τουριστικό προϊόν της.
Θα ξεκινήσουμε την απαραίτητη νομική διαδικασία ώστε όλες οι κινήσεις να είναι κατοχυρωμένες.
7η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Θα ασχοληθούμε σοβαρά με το κυκλοφοριακό. Τη γάγγραινα της πόλης. Δεν υποσχόμαστε θαύματα αλλά δεν θα φοβηθούμε να ασχοληθούμε με το θέμα.
Θα χρησιμοποιήσουμε τις υπάρχουσες μελέτες, θα τις δέσουμε με παρεμβάσεις σε αυτές, ώστε να είναι ενιαίο σύνολο.
Θα επανεξετάσουμε την ελεγχόμενη στάθμευση.
Στόχος μας είναι η Ναύπακτος να είναι φιλική στον πεζό και στον ποδηλάτη.
Ταυτόχρονα όμως πρέπει να διευκολύνεται και εκείνος που είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο. Δυο μεγάλοι χώροι στάθμευσης στα ανατολικά και δυτικά και η σύνδεση τους με mini bus, φαίνετε να μπορούν να δώσουν λύση.
Είναι τέτοια η ιδιομορφία της πόλης που δεν είναι δυνατόν να μετακινούμαστε παντού με το αυτοκίνητο.   
8η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Αυτή αφορά τον τρόπο που βλέπουμε την τουριστική ανάπτυξη. Για εμάς ισχύει ότι ‘’σε μια πόλη που αξίζει να ζεις, τότε αξίζει να την επισκεφτείς’’.
Έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια καταβάλλουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων (καθαριότητα, καθαρές θάλασσες, κυκλοφοριακοί οδικοί άξονες  προς ορεινή Ναυπακτία) συμβάλλει προς την ανάπτυξη του τουρισμού.
Παράλληλα ένα αλιευτικό καταφύγιο που μπορεί να φιλοξενεί και σκάφη επισκεπτών, διευκολύνει ειδικές μορφές τουρισμού. Θαλάσσιος - αθλητικός - παραποτάμιος -φυσιολατρικός - θρησκευτικός τουρισμός μπορούν να βρουν θέση στη Ναυπακτία.
Τα παρατημένα Λουτρά Στάχτης, η Αγία Κυριακή, ο Εύηνος, η Ευηνολίμνη, ο Πλάτανος, η περιοχή με κέντρο την Άνω Χώρα έχουν προοπτικές. Το τουριστικό μοντέλο της περιοχής πρέπει να στηρίζεται στο δίπολο – παραλιακό μέτωπο από Κρυονέρι μέχρι Ναύπακτο και ορεινή Ναυπακτία - κατ’ αναλογία  με το Βόλο και το Πήλιο.
9η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Αυτή αφορά τις εκπαιδευτικές υποδομές. Δυο κουβέντες θα πω.
Δεν θα αφήσουμε άλλη θητεία να πάει χαμένη.
Ο Δήμος Μεσολογγίου προχώρησε σε 6 νέα σχολεία, τα 4 από αυτά ξεκίνησε τις μελέτες για την ένταξη τους σε προγράμματα  μετά το 2011. Εμείς είμαστε απλώς παρατηρητές. Αν θέλουμε να δούμε νέα σχολεία, πρέπει να ξεκινήσουμε από την εύρεση και αγορά οικοπέδου. Δεν θα αφήσουμε άλλη ευκαιρία να πάει χαμένη.

10η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Ο Δήμος Ναυπακτίας δεν θα είναι θεατής των εξελίξεων. Θα έχουμε δυνατή φωνή και δεν θα παρακολουθούμε τα δρώμενα.
Όλο το προηγούμενο διάστημα η περιοχή μας κάνει βήματα πίσω. Πολλά έχασε η πόλη μας αυτή την τετραετία. Η εφορεία και ένα σωρό υπηρεσίες είναι ένα απλό παράδειγμα. Θα στηρίξουμε τους νέους της περιοχής μας, θα τους βοηθήσουμε με τις παρεμβάσεις μας να βρουν δουλειά στον τόπο τους, αλλά θα ζητήσουμε και τις απαραίτητες παρεμβάσεις από την κεντρική διοίκηση. Θα στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες.


Κλείνοντας  θέλω να ζητήσω κάτι. κάτι που είναι απαραίτητο για να είμαστε αποτελεσματικοί στην θητεία μας.
Αυτή είναι η δική σας συμμετοχή.
Από σήμερα, στον προεκλογικό αγώνα μέχρι το τέλος της θητείας μας το 2019. Η δική σας συμμετοχή θα λειτουργήσει ως εγγυητής για τις σημερινές δεσμεύσεις μας, τις δεσμεύσεις της αυτοδιοικητικής ομάδας της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.
ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ
Επιτέλους αυτή η πόλη να  περάσει στα χέρια των κατοίκων της.
Αυτή η άνοιξη θα είναι η άνοιξη της Ναυπακτίας.
 

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δάσκαλε θα αφήσεις εποχή στην πόλη.Τέτοιος ανιδιοτελής δήμαρχος σπανίζει σε όλη τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή