30 Μαρτίου 2014

Οι γυναίκες συμμετέχουν, η πολιτική αλλάζει



Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία 200 και πλέον γυναικών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου η εκδήλωση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» με θέμα: «Γυναίκες και Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Στη εκδήλωση έγινε παρουσίαση από την κ. Νατάσα Γιαννούλου σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην διάρκεια των χρόνων.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Τάκης Λουκόπουλος, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα συμμετοχής των γυναικών στα κοινά και ειδικότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Χαρακτηριστικά τόνισε:

«…Οι δήμοι και οι κοινότητες αποτέλεσαν τον πρώτο δημόσιο χώρο στον οποίο επιτράπηκε η συμμετοχή των γυναικών. Αρχικά ψηφίζοντας και στην συνέχεια θέτοντας και οι ίδιες υποψηφιότητα.....
Δεν συμφωνούμε με την άποψη ότι η γυναίκα πρέπει να ασχολείται μόνο με τα του οίκου της. Θεωρούμε ότι όσο πιο πολλές γυναίκες συμμετέχουν ενεργά στις πολιτικές δραστηριότητες, τόσο πιο ισορροπημένες αποφάσεις λαμβάνονται. Για εμάς η λειψή εκπροσώπηση των γυναικών αποτελεί έλλειμμα δημοκρατίας....
Παρ' όλο που η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επηρεάζει άμεσα την γυναικεία καθημερινότητα, η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων είναι μικρή. Για παράδειγμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τους 595 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, μόνο 72, ποσοστό 12%, είναι γυναίκες, μικρότερο και από τον αντίστοιχο μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο. Τα πράγματα βέβαια φαίνονται χειρότερα αν σκεφθεί κανείς ότι οι γυναίκες είναι το 50% του πληθυσμού....
Γι’ αυτό και η Ενωτική Πρωτοβουλία απευθύνει στις γυναίκες κάλεσμα συμμετοχής. Γι' αυτό διοργανώσαμε και την σημερινή εκδήλωση στοχεύοντας στην μεγαλύτερη δυνατή δραστηριοποίηση των γυναικών και σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την συγκινητική ανταπόκρισή σας…»
Επίσης παρουσίασε της πρώτες πέντε υποψήφιες με την «Ενωτική Πρωτοβουλία», που είναι οι εξής κυρίες:
Αθανασίου Χρυσούλα, νηπιαγωγός.
Γιαννούλου Νατάσα, φιλόλογος.
Καφκιά Άντα, νηπιαγωγός – ελεύθερος επαγγελματίας.
Σαφιολέα Σάσα, μικροβιολόγος.
Σμπούκη Αγγελική, πρώην προϊσταμένη Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) Ναυπάκτου, νυν υπάλληλος ΟΑΕΔ.
Ακολούθησε συζήτηση και μουσικό πρόγραμμα με τις Νένα Σύψα (φωνή) και Ευρυδίκη Καλαρίτη (πιάνο). Την εκδήλωση παρουσίασε η Ζιζή Κορκοντζέλου.

Το Γραφείο Τύπου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου