30 Νοεμβρίου 2013

Σχέδιο Διακήρυξης Αρχών προς διαβούλευση

Σε συγκέντρωση 50 αυτοδιοικητικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2013, αποφασίστηκε η δημιουργία αυτοδιοικητικής παράταξης, με το όνομα "Ενωτική Πρωτοβουλία", καθώς και ο κανονισμός λειτουργίας της.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε το αρχικό σχέδιο Διακήρυξης Αρχών, το οποίο τίθεται σε ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση, μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

Στείλτε μας τις προτάσεις σας είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας στη δεξιά στήλη, είτε με τη μορφή σχολίου, είτε στο email μας epnafpaktias@gmail.com
Η ιδρυτική συγκέντρωση - συνέλευση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, στις 6:00 το απόγευμα, όπου θα εκλεγεί ο επικεφαλής της παράταξης και θα εγκριθεί η τελική Διακήρυξη Αρχών.

Σχέδιο Διακήρυξης Αρχών


Αγαπητοί(ές) συνδημότες και συνδημότισσες

Όλοι καταλαβαίνουμε πως σήμερα  πρέπει να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη και η εποχή που θα μπορούσαμε να αναθέσουμε τις λύσεις σε επιτήδειους της εθνικής και τοπικής πολιτικής σκηνής είναι παρελθόν. Για εμάς η ενότητα της τοπικής κοινωνίας είναι το έδαφος πάνω στο οποίο θα καλλιεργηθεί η ελπίδα της εξόδου από την κρίση. Η κοινωνία της αλληλεγγύης, της δημιουργικότητας, της συλλογικής προσπάθειας μπορεί να μας οδηγήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχουμε ανάγκη.
Στα τοπικά μας πολιτικά πράγματα, στον δήμο Ναυπακτίας, αν κοιτάξουμε πίσω μας, θα δούμε να κυριαρχεί η διαπλοκή και ο πολιτικαντισμός. Η τοπική κοινωνία αποξενώθηκε από την συμμετοχή στους θεσμούς και των έλεγχο των τοπικών υποθέσεων. Η τοπική πολιτική επαγγελματοποιήθηκε και το πλέγμα των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που διαχειρίστηκε την τοπική εξουσία νοιάζεται μόνο για την δική του επιβίωση και όχι για την δική μας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξ αιτίας των κεντρικών αλλά και των τοπικών πολιτικών επιλογών έχει υποστεί δυσμορφική μετάλλαξη σε τοπική (αναποτελεσματική) διοίκηση. Οι πόροι που διατίθενται στους δήμους έχουν υποστεί τραγική μείωση, αλλά αυτό θα φαντάζει μικρό μπροστά στην μελλοντική συρρίκνωση των ίδιων των δήμων αφού συνεχώς θα αναγκάζονται να απεμπολούν αρμοδιότητες και βασικές υπηρεσίες προς τον πολίτη, επειδή δεν θα μπορούν να τις υπηρετήσουν. Αυτές θα παραχωρηθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα και οι δημότες τελικά θα κληθούν να πληρώσουν τα πανωπροίκια. Θεωρούμε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να υποκατασταθούν χωρίς ζημία των πολιτών. Αντίθετα, οι πολίτες θα ωφελούνταν αν διευρύνονταν οι αρμοδιότητές της με τη μεταβίβαση και των αναγκαίων πόρων από την κεντρική διοίκηση.
Η συγκόλληση δήμων και κοινοτήτων στα πλαίσια του Καλλικράτη, με στόχο την συρρίκνωση της ίδιας της αυτοδιοικητικής λογικής, δήθεν στο όνομα της συμπίεσης του κόστους λειτουργίας, οδήγησε τελικά στην μεταφορά 240 νέων αρμοδιοτήτων στους δήμους, χωρίς όμως να δοθούν και οι αντίστοιχοι πόροι. Αυτό το πρώτο απότοκο της κρίσης στην τοπική αυτοδιοίκηση έδωσε δυστυχώς ορατά αποτέλεσματα. Την αποξένωση από τις μικρές τοπικές κοινωνίες και την στέρηση της δυνατότητας σε  ζωντανά δημιουργικά κύτταρα αυτών, να προσφέρουν στον τόπο τους με δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα. Όποια μορφή τοπικής αυτοδιοίκησης δεν στηρίζεται στην αρχή της εγγύτητας Δήμου και Δημοτών, στην δυνατότητα αυτοδιαχείρισης σοβαρών ή λιγότερο σοβαρών θεμάτων, στην συμμετοχή στις λήψεις αποφάσεων ή στην δυνατότητα έκφρασης, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Όποιος κι αν είναι ο δήμος Ναυπακτίας στο μέλλον, οφείλει να στηριχθεί στα ζωντανά κύτταρα των τοπικών κοινοτήτων.

Οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Γι’ αυτό είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να πάρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Ενώ είμαστε μέρος του προβλήματος, συνειδητοποιούμε ότι θα πρέπει να είμαστε αυτοί που θα συμβάλλουμε στην λύση του. Οφείλουμε να εργαστούμε για την ανασυγκρότηση της οικονομίας,  της πολιτικής και της κοινωνίας. Και επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πιο κοντινή στον πολίτη εξουσία μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο, σπρώχνοντας τα πράγματα προς την κατεύθυνση που έχει ανάγκη η κοινωνία.
Σε αυτό το πλαίσιο και συμφωνώντας σε αυτή την γενική θεώρηση των πραγμάτων, οφείλουμε να συμμετέχουμε στην διαχείριση των τοπικών μας υποθέσεων. Να συμμετέχουμε, ως εθελοντική συνεισφορά, στην προσπάθεια της βελτίωσης των συνθηκών της ίδιας μας της καθημερινότητας.
Στην Ενωτική Πρωτοβουλία συμμετέχουμε πρόσωπα τα οποία προέρχονται από διάφορες δημοτικές παρατάξεις και πολιτικούς χώρους, αλλά έχουν παραπλήσιες αντιλήψεις για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής, την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και καταθέτουμε κοινό όραμα για τον τόπο μας. Στην Ενωτική Πρωτοβουλία οφείλουμε να μην έχουμε καμία δέσμευση απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, να λειτουργούμε ανεξάρτητα, να καταστήσουμε την Ενωτική Πρωτοβουλία αυτόνομο κέντρο λήψης αποφάσεων για τα τοπικά μας πράγματα.
Στο παρελθόν η διαδικασία των κομματικών χρισμάτων, που απέβλεπε στην χειραγώγηση των ψηφοφόρων, τραυμάτισε τις τοπικές κοινωνίες, υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα. Δεν πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο να επεμβαίνει ο οιοσδήποτε για να επιβάλλει τους ανθρώπους του, στις αιρετές θέσεις του δήμου.
Στον τόπο μας γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας και μπορούμε να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική τους πορεία. Από την άλλη μεριά τα κόμματα έχουν να παίξουν άλλο, πολύ ουσιαστικό ρόλο, κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα. Γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένη η συνεργασία με αυτά, ειδικά στην περίπτωση που ως παράταξη βρεθούμε στην διοίκηση του δήμου.
Υπερασπίζουμε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γι’ αυτό και η Ενωτική Πρωτοβουλία είναι αυτοδιοικούμενη ομάδα. Με κυρίαρχο όργανο την Γενική της συνέλευση, με την άμεση εκλογή από αυτήν, του επικεφαλής αλλά και των οργάνων της. Για εμάς η συλλογικότητα και η δημοκρατική λειτουργία είναι το οξυγόνο της πολιτικής μας παρέμβασης στα τοπικά μας πράγματα. Είναι απαραίτητη σε όλη μας την πορεία και δεν τελειώνει το βράδυ των εκλογών. Το προεκλογικό μας πρόγραμμα οφείλει να είναι όχι μόνο προϊόν εσωτερικών μας συζητήσεων, συνθέσεων και συγκλίσεων αλλά και μιας ευρύτερης συζήτησης με την κοινωνία. Ο λόγος που υιοθετούμε τέτοιες διαδικασίες είναι απλός. Στόχος μας δεν είναι η εξυπηρέτηση κάποιων ημέτερων, ούτε η αποκόμιση προσωπικών κερδών, αλλά να μεγιστοποιηθεί το κοινωνικό όφελος. Επιπλέον τα σημερινά προβλήματα είναι αρκετά σύνθετα, η κοινωνία μας τραυματισμένη και απαιτεί την σκέψη και την δράση όλων μας για να βρεθούν και να επιβληθούν λύσεις. Κανείς «ξερόλας», κανείς εργολάβος της πολιτικής δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην άκρη του τούνελ. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα συλλογικής επεξεργασίας και δράσης.
Η Ενωτική Πρωτοβουλία δεν δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες και οικονομικά συμφέροντα ομάδων ή συντεχνιών. Είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας πολλών πολιτών να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στο Δήμο μας. Αυτές οι προθέσεις των ιδρυτικών μελών της καθορίζουν και την πολιτική που θα  ακολουθήσει η παράταξη, αν οι συμπολίτες μας της εμπιστευθούν τη δημοτική αρχή. Θα αξιοποιήσει όσους και όσες θελήσουν να προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για την αντιμετώπιση αναγκών του Δήμου.

Αγαπητοί (ές) συνδημότες και συνδημότισσες.

Ο τόπος μας θα μπορούσε να είναι πλούσιος. Αν προωθούσαμε γεωργικές καλλιέργειας ποιότητας, αν δεν αφήναμε ανεκμετάλλευτο τον δασικό πλούτο της ορεινής Ναυπακτίας, αν στηρίζαμε την παραγωγή αλιευτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αν εμπλουτίζαμε το τουριστικό μας μοντέλο, αν οργανώναμε την μεταποίηση της τοπικής παραγωγής, αν εκμεταλλευόμασταν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, αν επενδύαμε στην ενεργειακή αυτονομία μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αν γενικά εκμεταλλευόμασταν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και των ανθρώπων μας, θα μπορούσαμε να είχαμε άλλη πορεία. Θα κρατούσαμε τα νέα παιδιά στον τόπο μας και η ιστορία, ο πολιτισμός μας και η παράδοση δεν θα ήταν για αυτά, επιταγές χωρίς αντίκρισμα, αλλά ζώσα πραγματικότητα.
Έχοντας δεδομένες αυτές τις δυνατότητες, η Ενωτική Πρωτοβουλία, στην διοίκηση του δήμου Ναυπακτίας οφείλει:
Να προστατεύει το αστικό και φυσικό περιβάλλον και να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα του παραλιακού και του ορεινού μετώπου.
Να στοχεύει στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και να προστατεύει στην πράξη τον υδάτινο πλούτο, τα δάση και τις δημόσιες εκτάσεις. Να επεκτείνει και να αναδείξει τους ελεύθερους δημόσιους χώρους στην πόλη και τα χωριά.
Να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση των απορριμμάτων, επέκταση και ουσιαστικοποίηση της ανακύκλωσης. Ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
Να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες να επεκτείνει τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και να πολλαπλασιάσει τον αριθμό των ωφελούμενων από αυτές. Οι άνεργοι, οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, οι νεόπτωχοι, οι ανήμποροι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι μετανάστες πρέπει να νοιώθουν κοντά τους τις δομές πρόνοιας του δήμου. Η πόλη μας πρέπει να γίνει προσβάσιμη σε όλους.
Να έχει πολύπλευρες πολιτιστικές και πνευματικές δράσεις. Να δυναμώσει τον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Να ανεβάσει την λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της περιοχής. Να υλοποιήσει προγράμματα επαγγελματικής ένταξης για νέους και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.
Να προωθήσει την εκτέλεση έργων υποδομής και ποιότητας ζωής, να συντηρεί όλες τις υπάρχουσες κοινωφελείς υποδομές. Απόλυτη προτεραιότητα θα δίνεται σε έργα που καλύπτουν βασικές ανάγκες και εξυπηρετούν ένα ευρύ κοινό.
Να έχει για σημαία στην δράση της την διαφάνεια. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον δήμο και τους πολίτες. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να λες την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν κοστίζει, αξίζει. Κανένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον δεν δικαιολογεί το ψέμα και την κοροϊδία.
Για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω πρέπει να δώσουμε το βάρος της δράσης μας:
  • Στο νοικοκύρεμα των δαπανών, στην αποκεντρωμένη ορθολογική οργάνωση των υπηρεσιών και στην στήριξη στα αιρετά στελέχη κάθε τοπικής κοινότητας στην βάση της αξιοκρατίας και της ισονομίας.
  • Στις εξειδικευμένες παρεμβάσεις σε κάθε Δημοτική Ενότητα, χωρίς να μας απασχολεί η ψηφοθηρία αλλά με δράσεις καλά σχεδιασμένες, λύσεις χαμηλού κόστους αλλά τεχνολογικά καινοτόμες. Γι’ αυτό θα παραχωρήσει ουσιαστικό ρόλο στους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων τόσο για τον προγραμματισμό όσο και για την εκτέλεση έργων σ’  αυτά, μέσα στα όρια, βέβαια, που επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.
  • Στην αξιοποίηση κάθε δυνατής χρηματοδότησης, αλλά και στην εθελοντική προσφορά από και για τους κατοίκους του δήμου. 
  • Στην διεκδίκηση με όλους τους τρόπους, αυτών που δικαιούμαστε από την κεντρική διοίκηση, χωρίς τοπικισμούς και ρουσφέτια. Ο δήμος μας οφείλει να συμβάλλει σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία στην υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των πολιτών.
Και κάτι τελευταίο με μείζονα όμως σημασία. Η Ενωτική Πρωτοβουλία οφείλει σε κάθε της δράση να αναδεικνύει την άποψη της νέας γενιάς και των γυναικών. Γι’ αυτό στα όργανα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας αλλά και του δήμου Ναυπακτίας καθώς και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων υποχρεούμαστε να προωθούμε την συμμετοχή της νέας γενιάς αλλά και των γυναικών. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε οι πολιτικές μας παρεμβάσεις να είναι τέτοιες που να τους τραβήξουν στην διαχείριση των τοπικών μας υποθέσεων.

2 σχόλια:

  1. Α
    Είναι γεγονός πως στην περίοδο που διανύουμε αποκτούν ιδιαίτερο βάρος, σε ότι αφορά στην αναπτυξιακή προοπτική της Χώρας και του τόπου μας, οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Μάιο του 2014. Σε διάστημα τριών χρόνων η κρίση έπληξε με απίστευτη ταχύτητα την κοινωνία μας, συρρικνώνοντας, παράλληλα μαζί με τα εισοδήματά μας, τις δομές του κράτους και της κοινωνίας και στο Δήμο μας. Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερους περιορισμούς στους τοπικούς προϋπολογισμούς έχουν λιγότερα περιθώρια για συζητήσεις ιδεολογικού και μακρο-οικονομικού περιεχομένου. Η βέλτιστη χρήση των πιο περιορισμένων πόρων αποτελεί πιθανώς μια διαρκή πρόκληση. Από την άλλη, η κοινωνική ευθύνη των τοπικών αρχών υπόκειται σε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες πιέσεις και η δυνατότητα τους να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις αυξανόμενες ευθύνες μειώνεται λόγω των περιορισμένων εσόδων.
    Στο δύσκολο αυτό περιβάλλον και διαβλέποντας τον κίνδυνο περαιτέρω συρρίκνωσης και απαξίωσης του τόπου μας, πρόσωπα προερχόμενα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, καταξιωμένα στην κοινωνία μας , με κοινές αντιλήψεις για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου, αποφασίσαμε και καταθέτουμε κοινό όραμα για τον τόπο μας με την δημιουργία της παράταξης «……».
    Οι αρχές μας (που είναι και οι βασικές αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης), ήτοι:
    • η αρχή της λαϊκής συμμετοχής στις τοπικές υποθέσεις.
    • η αρχή της εγγύτητας παροχής των υπηρεσιών στους πολίτες.
    • η αρχή της προσβασιμότητας των υπηρεσιών (οι πολίτες ανεξάρτητα από το εισόδημα, την εθνικότητα, το φύλο, τη θρησκεία έχουν την ίδια πρόσβαση στις υπηρεσίες).
    • η αρχή της επικουρικότητας στις σχέσεις κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.
    • η αρχή της ποιότητας των υπηρεσιών (οι πολίτες απολαμβάνουν το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών).
    • η αρχή της καθολικότητας (οι υπηρεσίες αυτές βρίσκονται παντού).
    είναι αυτές που η απαρέγκλιτη εφαρμογή τους, θα συμβάλλει στο να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο Δήμο και στη μαζικότερη συμμετοχή τους στα κοινά.
    Συνέχεια με Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Β
    Οι κύριες κατευθύνσεις και οι στρατηγικές γεφύρωσης του κενού ανάμεσα στις αυξανόμενες απαιτήσεις και τους περιορισμένους πόρους περιλαμβάνουν:
    • Βελτιωμένη στόχευση κατανομής των πόρων, τόσο των Εθνικών που είναι περιορισμένοι, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης του τρέχοντος κοινοτικού πλαισίου, καθώς και του επερχόμενου(2014-2020), σε έργα και δράσεις που προάγουν την διαφάνεια και την πραγματική οικονομία του Δήμου μας.

    • Διασφάλιση της συμμετοχής των φορέων και των κατοίκων στον τοπικό προγραμματισμό . Οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής μας είναι κατ΄ εξοχήν οι αρμόδιοι να ορίσουν το είδος και τους ρυθμούς ανάπτυξης και προόδου που επιθυμούν.
    • Ενσωμάτωση της έννοιας της ποιότητας σε κάθε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει τις προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών στο περιβάλλον και την εφαρμογή αποτελεσματικής περιβαλλοντικής πολιτικής, τόσο στην ορεινή όσο και στην παραλιακή ζώνη. Η έννοια της «ποιότητας» θα πρέπει να είναι η ομπρέλα όλων των δραστηριοτήτων του δήμου για τη δημιουργία ενός βιώσιμου φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος. Πρέπει τα οφέλη της να μπορούν να τα απολαύσουν και οι επόμενες γενιές.
    • Βελτίωση ποιότητας ζωής, βελτίωση των κοινωνικών υποδομών και των κοινωνικών εξυπηρετήσεων των κατοίκων του Δήμου, με παράλληλη επιδίωξη την κοινωνική συνοχή, με την έννοια της ενσωμάτωσης στην κοινωνική ζωή του τόπου ,όλων των πληθυσμιακών ομάδων.
    • Ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων με την διατήρηση και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Μέσω παρεμβάσεων στο χώρο του πολιτισμού με ενίσχυση των πολιτιστικών υποδομών, την προστασία και την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και την ενίσχυση της δικτύωσης και ενοποίησης των πολιτιστικών χώρων και δραστηριοτήτων.
    • Επιτάχυνση της χωρικής, οικονομικής και κοινωνικής συνοχής σε τοπικό και ενδοπεριφερειακό επίπεδο. Η στρατηγική αυτή επιδιώκει την τοποθέτηση του Δήμου σε χωρικές, οικονομικές και κοινωνικές ενότητες, ανεξάρτητες με τα όρια της διοικητικής διαίρεσης της χώρας, οι οποίες διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά και βρίσκονται υπό την αιγίδα αντιμετώπισης ομοειδών προβλημάτων.

    Αναμφισβήτητα, πέρα από τα μεγάλα προβλήματα, η κρίση, προώθησε μια κουλτούρα μεγαλύτερης υπευθυνότητας στις τοπικές αυτοδιοικήσεις, για συνετή χρήση των πόρων και γενικότερες συνεργασίες με τοπικούς και άλλους εταίρους. Έτσι, θα μπορούν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις προκλήσεις, κοινωνικές, οικονομικές, δημογραφικές και περιβαλλοντικές, που θα διαρκέσουν και πέραν της ύφεσης. Σε αυτά ακριβώς τα νέα δεδομένα έρχεται να απαντήσει η παράταξή μας με το κατάλληλο δυναμικό σε ανθρώπους, μέσα και ιδέες, εμπλουτιζόμενη διαρκώς, με την συμμετοχή τις ιδέες και τις απόψεις όλων των συνδημοτών μας που συμφωνούν με τις βασικές αρχές και θέσεις μας.
    Καλούμε όλους να ξεκινήσουμε μαζί έναν εποικοδομητικό διάλογο, ένα δίαυλο επικοινωνίας με όλα τα μέρη της κοινωνίας που αναζητούν μια νέα πρόταση στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου μας. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μαζί το μέλλον της Ναυπακτίας, ένα μέλλον προόδου και ευημερίας για όλους, αντάξιο της ομορφιάς και της παράδοσης του τόπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή